Collectia – mer enn bare et inkassoselskap

Inkassoselskapet Collectia ønsker å utfordre bransjen – på en positiv måte. Respekt, glød, åpenhet og innovasjon er selskapets fundament og det som preger hele driften. 

Årelang erfaring med personlig service i fokus har gitt Collectia ett mål i tankene: Å hjelpe kundene med å få betalt.

 

– Vår ambisjon er å være åpne i all kommunikasjon – både i samarbeid med våre oppdragsgivere, deres kunder og for alle som berøres av virksomheten vår, sier Kjersti Eresvik, Avdelingsleder ved Collectia sitt kontor i Kristiansund.

 

Å drive et etisk inkassoselskap kan for noen høres ut som en hard nøtt å knekke, men for Collectia og deres ansatte er det ikke nødvendigvis det. Da selskapet ble stiftet i 2015 så de en bransje med omdømmeutfordringer: Mange i dagens samfunn har et negativt bilde av inkassoselskaper og ser på dem som grådige og upålitelige. Den oppfatningen ønsket Collectia å gjøre noe med. Ved å være åpne, transparente og svært tilgjengelige for både oppdragsgivere og kundene deres, med fokus på å ta vare på kundeforholdene, har Collectia bidratt til å endre litt av det negative inntrykket av inkassobransjen.

 

– Når folk er i kontakt med oss ​​ønsker vi at de skal se oss som en kundeservice, at vi virkelig gjør en positiv forskjell for sluttkunden og deres eventuelle økonomiske utfordringer. Vi skal møte kunden med åpenhet, tillit og personlig dialog. Alle ansatte skal være bevisst på rollen vi har, hvordan vi kan skape en positiv forskjell for våre kunder, samt endre deler av samfunnets negative syn på bransjen. På denne måten kan vi bidra til at kreditthjulet går smidigere og oppnå høyere tillit til jobben vi gjør, sier Kjersti Eresvik.

 

Flere i bransjen følger etter

 

I dag har Collectia i Norge kontorer i Oslo, Viken, Tønsberg, Stord, Bergen, Trondheim og Kristiansund, og er i tillegg til etablert i Danmark, Sverige, Finland og Tyskland. Selskapets rolle er lik i dem alle – der Collectia er virksomme bidrar de til gode betalingsvaner i samfunnet og sunn økonomi for næringslivet. Ved å analysere og sette seg inn i hver enkelt sak, kundeforholdet, og tilby de beste, mest effektive og innovative betalingsløsningene, har Collectia satt en ny standard i bransjen.

 

– Vi ser at andre og større aktører i bransjen nå følger etter oss. De fremhever våre verdier og vår måte å møte samfunnet på som sine egne. Det er veldig positivt at rollen vi tok på oss tilbake i 2015 da vi startet vår reise mot å bli en fremtredende aktør i inkassobransjen, blir satt pris på, sier Kjersti Eresvik før hun avslutter:

 

– Vi får daglig tilbakemeldinger fra kunder om at «det var hyggelig å snakke med deg», «dette var ikke så skummelt som jeg trodde» – og det er akkurat det vi vil at kundene til våre oppdragsgivere skal oppleve.