Medarbeiderportrett - Anders - Fra Ålesund til Crystal Palace!
Sebastian S. •
27/11/2020

Medarbeiderportrett: Anders – Fra Ålesund til Crystal Palace!

Barndomsidolet hans var Diego Armando Maradona. Utallige timer ble brukt på gressbanene i Ålesund for å bli like god. 

Vår saksbehandler Anders Løwensprung er dog ærlig på at han aldri nådde helt opp til samme nivå. Som spiller i sine barneår for klubben Aksla IL i Ålesund stoppet den aktive karrieren der. Men den genuine interessen for sporten har bragt vår medarbeider opp på et høyt nivå når det gjelder kunnskap om lag, spillere og resultater. Spesielt favorittlaget Crystal Palace.

Han kunne vært bosatt i et slott på den vake landsbygda i Tyskland, Anders. Men historien ville det annerledes. Det spesielle familienavnet, opprinnelig Lölhöffel von Löwensprung, har røtter helt tilbake til en kjent offisers- og adelsfamilie i Preussen på 1800-tallet.
Anders sin oldefar forlot imidlertid Tyskland og det adelige livet til fordel for en norsk kjærlighet i Risør, og sammen bosatte de seg i Ålesund.  Her vokste Anders opp noen generasjoner senere og ble boende i hjembyen frem til 1997.

– Med interesse for humanistiske og økonomiske fag i skolen ble studielivet avsluttet med en bachelor i PR, media og kommunikasjon, forteller Anders.
– Veien ut i arbeidslivet gikk via jobb i DnB, i kredittinformasjonsbyrået Experian og så videre som inkassosaksbehandler i Creno før Crone ble siste stopp.

Med 10 års relevant erfaring, og de rette personlige egenskapene, ble Anders ansatt som den første saksbehandleren i Crone da selskapet ble etablert.
Og kommunikasjonsferdighetene hos Anders gjenspeiles virkelig i Crone sitt DNA. Anders sin lune, klare og serviceinnstilte tilnærming har definitivt påvirket hvordan selskapet ønsker å fremstå.

Anders må være den eneste saksbehandleren i inkassobransjen som avslutter hver eneste samtale med et hyggelig: «takk skal du ha».

Han har aldri lagt skjul på sin fascinasjon for fotball, og som seg hør og bør har også Anders et favorittlag i England. Der barn og unge på -80 tallet valgte lag som Liverpool, Leeds, Tottenham eller Manchester United, falt Anders sitt valg på laget fra Sør-London: Crystal Palace.

– Jeg har hatt sesongkort på hjemmearenaen, Selhurst Park, satt i styret i den norske supporterklubben i en årrekke, og har hatt gleden av å reise over til London en rekke ganger. Den lidenskapelige atmosfæren og fantastiske stemningen som Crystal Palace-supporterne skaper både på og utenfor stadion har gitt meg mange uforglemmelige opplevelser.

Nå går derimot mesteparten av tiden med til bleieskift og turer med barnevogn.

– For tiden er jeg i pappapermisjon, og ingenting gir mer glede i fritiden enn å være sammen med familien. Å bli pappa for første gang som 41-åring har vært fantastisk, avslutter Anders og poengterer at han er realist og ikke optimist når han tipper Crystal Palace på øverste halvdel av tabellen i Premier League ved sesongslutt.