Medarbeiderportrett - Cecilie - Hvite kvinner kan dunke! - Collectia
Sebastian S. •
18/03/2021

Medarbeiderportrett: Cecilie – Hvite kvinner kan dunke!

Vår inkassosjef Cecilie startet arbeidskarrieren som 16-åring på McDonald`s. Hun er i sitt 20. år i inkassobransjen og på fritiden treffes hun lettest under en basketballkurv eller ved en konsertscene hvor det spilles hard rock. Veldig hard.

Inspirert av filmen «Hvite menn kan ikke dunke» (White men can`t Jump) med Woody Harrelson og Wesley Snipes fra 1992, startet vår inkassosjef Cecilie sin karriere på parketten. Med sort neglelakk og en tatovering av logoen til det norske Heavy- metal bandet TNT, er hun definitivt ikke prototypen på en kvinne som er vokst opp og bosatt i Bærum.

Cecilie startet tidlig i arbeidslivet. Allerede som 16 åring tok hun seg lønnet arbeid ved siden av skolen, og lederutdanningsprogrammet hos McDonald`s bidro til at hun ble i selskapet som skiftleder i 10 år. De siste 4 årene på deltid, mens hun jobbet som inkassosaksbehandler på heltid.

Hun har aldri hatt fritidsproblemer med mye jobb, basketball, konserter og de siste 8 årene som småbarnsmor til sine to aktive gutter på henholdsvis 5 og 8 år.

– Jeg har høy arbeidskapasitet og har alltid jobbet mye. Jeg liker høyt tempo og å ha mange baller i luften samtidig.

Med snart 20 år i inkassobransjen, de siste 15 år med personlig inkassobevilling, finner hun fremdeles mye glede og varierende arbeidsoppgaver.

– Jobbene som skiftleder hos McDonald`s og inkassosjef i Crone har mange likheter, for eksempel fokus på kvalitet og service. Man er en operativ leder som gjennom motiverte medarbeidere skal skape gode driftsresultater og opplevelser for klienter og kunder.

Jeg liker også å snakke i telefon på jobb for å hjelpe folk med å finne gode løsninger. Jeg forsøker å ufarliggjøre det å ringe til et inkassoselskap i alle samtaler, det skal være hyggelig å snakke med oss i Crone.

Nå kan du også høre Cecilie i programmet «I lomma på Silje» på TV3 førstkommende tirsdag 23. mars. Da er det enda en kjendis som trenger hjelp til å få betalt, og som ringer oss i Crone. Det blir en god opplevelse for kjendisen når Cecilie veileder ham til å få gjort opp raskt og enkelt via sms.

Hun kaller seg selv en «late bloomer» når hun snakker om basketkarrieren som strekker seg over 30 år med ulike trenergjerninger for jentelag og som spiller. Cecilie debuterte nemlig i 1. divisjon etter fylte 40 år, og driver fremdeles med aktivt seriespill i 1. og 2. divisjon for Sandvika.

– Å spille basket er rock n` roll for meg. Det er et fantastisk morsomt lagspill med mye action og samtidig er det et veldig godt miljø.

Men rock n` roll er ikke hardt nok for Cecilie.

-Det startet med det norske bandet TNT på -80 tallet. Fremdeles er jeg superstor fan, men med alderen har musikksmaken utviklet seg til også å like det som er litt tyngre.

Hun elsker å dra på festivaler og konserter der neglelakken må matche sorte jeans, skinnboots og t-skjorter som ikke er av siste skrik fra motehusene i Europa. Dette er dog ikke det som trekker Cecilie foran scenen, men atmosfæren mellom band og publikum, og tonene som tungt dundrer utover lokalet eller gressletta.

-Det er stor kunst, avslutter vår inkassosjef.