Medarbeiderportrett - Mathias - Sprek og blid - Collectia
Sebastian S. •
11/02/2021

Medarbeiderportrett: Mathias – Sprek og blid

27 år gamle Mathias Havneraas er en av våre ungdomsalibier. Han hadde ingen intensjoner om å følge i sin far, Otto, sine fotspor i inkassobransjen, men har allerede rukket å sette sine avtrykk hos oss i Crone.

Sport og idrett har alltid vært en stor del av livet til unge Havneraas. Etter endt videregående skole i Asker gikk turen til Bergen og en bachelorgrad i idrett ved Høgskolen på Vestlandet. Ved siden av studiene ble det tid til fotball og ikke minst jobb ved treningssenteret Sprek og Blid / Stamina Danmarksplass.


-Å jobbe med medlemsservice og salg i treningssenterbransjen i fire år var helt supert! En utrolig hyggelig atmosfære med fokus på å gi gode kundeopplevelser. I tillegg har jeg jobbet som lærerassistent ved ungdomsskole, i barnehage og fotball SFO. Alle disse erfaringene har jeg tatt med meg videre i jobben som saksbehandler i Crone, forteller Mathias.

– Jeg flyttet tilbake til Østlandet sommeren 2018, og valgte å ta ett års pause fra studiene før jeg i fjor begynte på master studiet ved Norges Idrettshøgskole i Oslo.

Med pause fra studiene ble det fulltidsjobb for Mathias hos oss ved kontoret i hovedstaden. Mye av jobben falt naturlig med erfaringen han hadde fra treningssenterbransjen, og trivselen i Crone var stor. På et tidspunkt håpte nok senior at hans eneste sønn nå hadde funnet sitt kall i livet: Bli inkassomann på sin hals.

Men idretten, studiene og ønske om å jobbe med fysisk aktivitet veide tyngre, og hverdagen består nå i hovedsak i å studere og fordype seg i kroppsøving og pedagogikk. På fritiden spiller han også fotball i 4. divisjon og har sine plikter i hjemmet sammen med samboeren, Marthe.
Likevel er Mathias ukentlig på plass i våre lokaler og hjelper kundene til å få betalt utestående.

– Det er en super jobb å ha ved siden av studiene. Crone er en svært trivelig arbeidsplass og det er kult at vi følger opp og sponser idrettsprofiler som bryterne Stig Andrè Berge og Felix Baldauf. I tillegg blir jeg stolt av at vi skal aktivt bidra rundt Gatelaget til KBK.

Mathias er ingen vintertype. – Jeg må ærlig innrømme at turer på golfbanen frister mye når været tillater det, selv om det er et krevende siste år nå på masterstudiet. Etter endt studie håper jeg å få en jobb relatert til utdannelsen. Gjerne i skolevesenet som kroppsøvingslærer, eller andre steder hvor jeg kan bidra positivt til god folkehelse, avslutter Mathias, og håper at våren snart er i anmarsj slik at golfkøllene igjen kan få svingt seg.