Vi hjelper dine kunder med å betale

Inkassoselskapet med kundens opplevelse og gode løsninger i fokus.

MØT MENNESKENE

Hvem er vi

Collectia AS er et norsk inkassoselskap hvor de ansatte har flere tiårs fartstid i bransjen.

Selskapet er en del av Collectia Group med hovedkontor i Danmark, samt egne kontorer i Sverige, Finland og Tyskland.

Vi hjelper dine kunder med å betale det de har utestående. Gjennom flere års samarbeid med oppdragsgivere med faste kunder og abonnementsløsninger, har vi opparbeidet oss en effektiv og kundevennlig arbeidsmetodikk.

Vi tror på å finne løsninger som hjelper kundene å betale, fremfor å kreve inn penger.

Hva vi gjør

Collectia bistår bedrifter med tjenester innen:

 • Regnskapsføring
 • Fakturering
 • Purreservice
 • Inkasso
 • Overvåking
 • Juridisk bistand
 • Kredittopplysninger
 • Finansieringstjenester

Hvor vi er

Collectia i Norge har kontorer i Oslo, Kristiansund, Tønsberg, Bergen, Stord, Viken og Trondheim. Vi bistår våre klienter og deres kunder over hele landet.

Som en del av Collectia Group har vi også kontorer og klienter i Danmark, Sverige, Finland og Tyskland.

Collectia sine verdier

Vi i Collectia har 6 verdier som gjennomsyrer den måten vi tenker og jobber etter hver dag. Verdier er ofte noe man snakker om og strekker seg etter, men i Collectia lever vi etter dem. De er vårt DNA.


Våre verdier er:

 • Respekt
 • Passion
 • Ærlighet
 • Perfeksjon
 • Innovasjon
 • Fellesskap

Våre verdier definerer hvem vi er og hvordan vi jobber.

“Respekt” er det vi møter våre klienters kunder med når de trenger hjelp til å få betalt. Vårt utgangspunkt er at det er en misforståelse, en feil, at man trenger tid for å få gjort opp betalingen, eller at man rett og slett har glemt å betale innen fristen. Derfor er det viktig å ha respekt for den enkeltes situasjon.
Respekt har vi også for våre kollegaer. Livet består av opp- og nedturer, men vi skal alltid ha respekt for den enkelte og dens livssituasjon. 

“Passion”. I Collectia har vi engasjerte medarbeidere som har "passion" for sitt arbeid, og som brenner for Collectia sine verdier. Vi skal hjelpe kunden med å betale så hurtig som mulig til lavest mulig kostnad. Vi ønsker at våre klienter skal føle og se vårt engasjement. Derfor bruker vi mye ressurser på å finne de riktige personene, med riktige holdninger og innstilling til oppgaven vi har påtatt oss å gjøre.

“Ærlighet“. Vi administrerer våre klienters penger og kundeforhold, og derfor er ærlighet viktig for oss. Vi er ærlige i alt vi gjør, så vi tilbyr fullt innsyn i saksbehandlingen for våre klienter og medarbeidere.

“Perfeksjon“. I Collectia er kun det beste godt nok. Vi ønsker perfeksjon i alt – både i forhold til IT systemer og rapportering, men også i den servicen vi gir våre klienter og deres kunder. Vi ønsker at alle som er i kontakt med oss erfarer at å samarbeide med Collectia er på det mest profesjonelle, etiske og kvalitetsmessige høyeste nivå i bransjen.

“Innovasjon“. I Collectia evaluerer vi løpende våre prosesser og løsninger. Vi ser etter nye, smarte og effektive løsninger ved å tenke annerledes og være i forkant. Alt for å løse saker hurtig, personlig og med tanke på å bidra til økt kundelojalitet mellom vår klient og kunden, selv om han betaler for sent.  

“Fellesskap“. Vår grunleggende tanke er at våre medarbeidere skal være stolte av å jobbe i Collectia. Måten vi velger å løse våre oppgaver på, å hjelpe kunden å få betalt og løse saker skal være givende og positivt. På en arbeidsplass er vi sammen i mange timer. Derfor ønsker Collectia også å være et godt og hyggelig sted å jobbe, med gode muligheter for personlig utvikling i et godt og trygt arbeidsmiljø.

Medlem av Virke inkasso

Management i Norge

Vi i Collectia har et unikt kunde- og markedsorientert fokus. Med lang fartstid innen bank, finans, regnskap, kreditt- og inkassobransjen har vi kunnskapen og erfaringen om hvordan vi skal ivareta dine kunderelasjoner — selv når de har betalt for sent.

Portrettbilde av Benth Walmestad

Benth Walmestad

CEO / ADMINISTRERENDE DIREKTØR

Mer enn 30 års erfaring fra inkassobransjen.

Portrettbilde av Otto Havneraas

Otto Havneraas

VICE CEO / VISEADMINISTRERENDE DIREKTØR

Mer enn 30 års erfaring fra bank, finans og inkassobransjen med personlig inkassobevilling.

Portrettbilde av Ronny Helseth

Ronny Helseth

CSO / SALGS- OG MARKEDSDIREKTØR

Mer enn 20 års erfaring fra kredittinformasjon- og inkassobransjen.

Nærbilde av illustrasjon på pengeseddel

Jostein Aasterud

COO / DRIFTSDIREKTØR

12 års erfaring innen saksbehandling, drift, salg og porteføljeutvikling med personlig inkassobevilling.

Nærbilde av illustrasjon på pengeseddel

Inge Walmestad

CFO / FINANSDIREKTØR

Mer enn 15 års erfaring i inkassobransjen med personlig inkassobevilling.

Profilbilde av Christina Dolva

Emil Volden

CTO / IT DIREKTØR

8 års erfaring fra finans- og inkassobransjen med personlig inkassobevilling.
Master Sc. i økonomi