Skip to main content
Last ned gratis inkassovarsel mal - Collectia AS Inkassoselskap
Sebastian S. •
05/03/2024

Last ned gratis mal for inkassovarsel

Inkassoprosessen i Norge begynner alltid med et inkassovarsel, og vi tilbyr deg en gratis mal som er spesielt utviklet basert på vår omfattende erfaring med inkassoprosesser. Denne malen er designet for å være effektiv og er selvfølgelig i samsvar med alle gjeldende norske lover og regler.

Om du står overfor utfordringer med debitorer som ikke har gjort opp for seg for en eller flere fakturaer, kan inkasso være en effektiv metode for å sikre at du får det du har til gode. Det første skrittet i denne prosessen er å sende et inkassovarsel.

Før inkassoprosessen formelt kan starte, er det nødvendig å utstede et inkassovarsel. Dette kan du gjøre selv, eller du kan overlate det til et inkassoselskap. Hensikten med inkassovarselet er å informere debitor om det utestående beløpet og gi en frist for å gjøre opp for seg før saken eventuelt går videre til inkasso. Inkassoprosessen kan håndteres internt eller gjennom et inkassobyrå. Her gir vi deg en gratis mal for inkassovarsel som du fritt kan benytte, uavhengig av om du er kunde hos oss eller ikke.

Eksempel på inkassovarsel

Selv om det ikke finnes en offisiell juridisk mal for inkassovarsler i Norge, er det visse krav og regler som må følges for at varselet skal være gyldig ifølge norsk lov. Vi har derfor utviklet en optimal mal for inkassovarsel som inneholder alt du trenger, er enkel å bruke, og som er helt gratis.

Dersom du velger å overlate inkassosaken direkte til oss hos Collectia, er det ikke nødvendig for deg å sende ut inkassovarselet selv – det tar vi oss av. Nedenfor kan du laste ned et eksempel på et inkassovarsel. Det er en mal hvor du enkelt fyller inn kundeinformasjon og detaljer fra din faktura.

Last ned din mal

Ved å fylle ut og sende inn dette skjemaet, blir du påmeldt vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet vårt tilbyr deg verdifull kunnskap om inkasso, kredittstyring, økonomi, og gir deg gode råd for å unngå dårlige betalere. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet igjen.

FAQ: Inkassovarsel mal

Hva skal inkluderes i et inkassovarsel?

Et inkassovarsel må inneholde nødvendig informasjon slik at debitor kan identifisere kravet. Følgende informasjon bør inkluderes i et inkassovarsel:

  • Debitors informasjon
  • Kreditors informasjon
  • Det utestående beløpet
  • En betalingsfrist på minst 14 dager

I brevet må det fremkomme at saken vil bli sendt til inkasso om det ikke er betalt innen fristen, og at ytterligere omkostninger kan påløpe, jf inkassoloven § 9.  Ved å bruke vår mal for inkassovarsel, sikrer du at alle relevante opplysninger er inkludert – du trenger bare å tilpasse malen med dine egne detaljer.

Kan jeg tilpasse malen?

Ja, du oppfordres til å tilpasse og designe malen slik at den passer til din bedrifts profil. Du kan for eksempel legge til din egen logo, endre skrifttypen, og inkludere bedriftens brevhode og fotnoter.

Det er ingen formelle krav til utformingen av et inkassovarsel, så lenge de nødvendige opplysningene og fristene er inkludert.

Hvorfor er inkassovarselet viktig?

Inkassovarselet er viktig fordi det markerer starten på inkassoprosessen og er en forutsetning før eventuelle ytterligere inkassotiltak. Et korrekt og tydelig inkassovarsel sikrer at debitor er fullt informert om kravet og konsekvensene av å ikke betale, i henhold til norsk lov.

Ved alltid å bruke en mal sikrer du at varselet inneholder all nødvendig informasjon og oppfyller lovens krav.

Hvorfor tilbyr vi en gratis mal for inkassovarsel?

Med vår omfattende erfaring innen inkasso, forstår vi hos Collectia viktigheten av å ha tilgang til riktige verktøy og prosedyrer. Vårt mål er å støtte din virksomhet og økonomi, uansett om du er en eksisterende kunde eller ikke.

Kan jeg dele malen med andre?

Selv om malen er gratis og til personlig bruk, betyr det at du kan tilpasse og bruke den for din bedrift. Malen er imidlertid ment for personlig bruk, og du bør ikke distribuere den til andre bedrifter. Oppfordre heller andre til å laste ned deres egen kopi fra vår nettside.

Trenger du mer informasjon om inkassovarsler eller inkasso?

Vi hos Collectia er lidenskapelig opptatt av å hjelpe deg med å sikre dine verdier, enten du er kunde eller ikke. Vi produserer kontinuerlig kvalitetsinnhold om inkasso tilgjengelig på vår blogg.

For mer informasjon om inkassovarsler eller for å laste ned vår gratis mal for påminnelser, besøk vår nettside.


Gratis materiell


Påmeld deg nyhetsbrevet


Nyeste innlegget