Skip to main content
Collectia og Xplora sammen om bærekraftprosjekt
Sebastian S. •
23/02/2022

Collectia og Xplora sammen om bærekraftprosjekt

Collectia Group har gått inn som hovedsponsor til Xplora sitt «Net Zero» bærekraftprosjekt i Libanon med United Cities.

Sammen vil vi hjelpe lokalbefolkningen til bedre levevilkår ved å etablere bæredyktige, grønne energikilder i et land som er dypt påvirket av den nåværende energikrisen og svekket nasjonaløkonomi. – Og med din aktivitet kan også du bidra!


Unikt bidrag

De fleste kjenner til Collectia sin klient, Xplora, som leverandør av unike smartklokker med telefon og aktivitetsmåler for barn og unge. Med bruk av denne teknologien skal vi alle direkte kunne bidra til en bærekraftig endring ved å aktivisere både lokalbefolkningen og barn over hele verden.

Hvert eneste skritt som blir tatt av deg og dine barn konverteres til en verdi som på sikt vil omforme byer over hele verden til en motor for å skape en bedre og grønnere fremtid for oss alle!

Større enn oss selv

Startskuddet går altså i Libanon, der et utvalg av byer skal danne pilotprosjektet for utrullingen av United Cities sitt program. 

I Libanon er det den brutale mangelen på strøm som skal løses. Denne energikrisen kombinert med en utfordrende nasjonaløkonomi, gjør levevilkårene ekstremt vanskelige. 

– Dette er noe som blir større enn oss selv, sier prosjektleder i Xplora, Alexander Reitan, som nettopp kom fra en reise til Beirut. 


I mørklagte gater i en by som i stor grad holdes i gang av skitne dieselaggregat har Xplora sammen med hovedsponsor Collectia nå lagt grunnlaget for et verdensomspennende prosjekt, som skal være med på å gjøre verden til et bedre sted.

– Sammen med United Cities og våre samarbeidspartnere, skal vi engasjere våre brukere for å nå FNs målsetting om å bygge infrastruktur og tilførsel av grønn energi i 10 000 byer frem til 2030, sier Reitan.

De utvalgte byene skal få muligheten til å bygge ut en bærekraftig energiforsyning med nye solcelleanlegg. Det skal ikke bare imøtekomme det sterke behovet for grønn strøm, men også etablere grunnlaget for bedre helsetjenester, undervisning, matproduksjon og transport. 

Ønsker å skape endring

– Vi ønsker å bidra til lokal kunnskap og en prosess som gir dem en mulighet til å forandre dagens situasjon. De skal få muligheten til å selv bygge videre på dette. Dette er et arbeid som ikke skjer over natten. Derfor er vi klare for et langt løp der vi inviterer med oss barn og foreldre med Xplora klokke og app, samarbeidspartnere og ikke minst lokalbefolkningen i byene, til å skape en endring. Alt du trenger å gjøre er å være i aktivitet – å donere dine skritt i Goplay.

Informasjon, kunnskap og utdanning

Det er bærebjelkene i dette prosjektet.


– Folk må engasjeres. Både vi og dem, og vi må gjøre jobben sammen. Det internasjonale samfunnet har et sosialt ansvar. Vi ønsker å bygge et samarbeid mellom lokalbefolkningen og alle oss andre. Sammen er vi sterke. Xplora og Collectia har en viktig rolle her og vi ønsker å skape historie. Vi håper så mange som mulig blir med på å støtte oss i dette arbeidet, avslutter en engasjert prosjektleder Alexander Reitan.


Gratis materiell


Påmeld deg nyhetsbrevet


Nyeste innlegget