Skip to main content
Inkassoselskap – slik foregår inkasso hos oss - Collectia
Sebastian S. •
15/03/2024

Inkassoselskap – slik foregår inkasso hos oss

I Norge finnes det godt over 100 små og store inkassoselskaper som alle kan bistå deg med inkasso. Noen av selskapene har spesialisert seg på bestemte typer fordringer, mens andre håndterer et bredere spekter av både små og store kunder, og dermed varierte krav.

Ingen av de over 100 inkassoselskapene behandler inkassosaker på samme måte. I denne artikkelen vil vi forklare hvordan inkassoprosessen fungerer hos oss, og hvilke fordeler det gir deg som kunde.

Inkasso – hva er det?

Inkasso er prosessen for deg som opplever at et eller flere krav (typisk en faktura) ikke er betalt i tide, og du ønsker å få innkrevd dette utestående beløpet. Grunnleggende sett kan autoriserte inkassoselskaper og du selv utføre inkasso, så lenge du overholder gjeldende lovgivning innenfor rente- og inkassoloven.

I inkassoprosessen har du eller ditt inkassoselskap muligheten til blant annet å gjøre oppringninger til skyldneren (debitoren), etablere nedbetalingsavtaler, legge til renter, pålegge purregebyrer, kompensasjons gebyr og i visse tilfeller gå til rettslig inkasso gjennom namsmannen – alt sammen med mål om å få skyldneren til å betale det utestående beløpet.

Hva kan et inkassoselskap gjøre for deg?

Grunnleggende sett er det ingenting et inkassoselskap kan gjøre som du ikke selv kan utføre.

Det er imidlertid en rekke fordeler med å benytte seg av et inkassoselskap fremfor å håndtere inkassoprosessen selv.

Det er mange krav, regler, tidsfrister og beløpsgrenser som må overholdes når du utfører inkasso mot en skyldner. I tillegg kan et inkassoselskap frigjøre tid for deg til å fokusere på det du er god på, i stedet for å måtte håndtere dialogen med dårlige betalere.

Statistikken viser også at et brev fra et inkassoselskap tas mer alvorlig blant debitorer, sammenlignet med når virksomheten selv sender ut brev.

Prisen for inkasso hos et inkassoselskap varierer, men det foregår typisk enten gjennom et abonnement, et fast beløp eller en prosentandel av det innkrevde beløpet, dersom man lykkes med å få pengene hjem – altså en no cure, no pay løsning.

Hvordan foregår inkasso hos Collectia?

Uavhengig av om du har 1 eller 10.000 saker årlig, kan vi bistå deg. Vi hjelper noen av Norges største bedrifter, konserner og organisasjoner så vel som den lokale næringsdrivende.

Vår brede portefølje av kunder og saker er en fordel for deg, for vi kjenner uten tvil allerede til de mulige utfordringene som kan oppstå i en sak som din.

Collectia er blant de inkassoselskapene i Norge som er lengst fremme når det gjelder digitaliseringen av hele inkassoprosessen – fra du laster opp din inkassosak online til utbetalingen skjer til din nettbank.

Hos Collectia kan du opprette, følge, kommunisere og avslutte sakene dine når det passer deg. Alt foregår via vår online plattform – raskt og enkelt. 

Et saksforløp kan variere mye, avhengig av saken, debitoren og hvilke reaksjoner debitoren viser ved hver henvendelse. Men et forløp kan for eksempel se slik ut:

Etter dette er det en rekke ytterligere muligheter for eventuelt rettslige skritt, oppringninger, registrering i kredittvurderingsbyråer osv.

Ønsker du vår hjelp?

Collectia har gjennom en langvarig historie vært en pålitelig partner for norske bedrifter, både store og små, når det gjelder deres inkassoprosesser. I dag definerer vi oss selv som en moderne IT-bedrift med spesialisering innen innkreving. Denne spesialiseringen har resultert i betydelige tilbakebetalinger til våre kunder fra deres utestående fakturaer.

Vi er et autorisert inkassoselskap og har i dag 300 ansatte fordelt på våre kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland.

Har du ubetalte fakturaer som vi kan bistå deg med? Du er velkommen til å kontakte oss – vi er klare til å hjelpe deg!


Gratis materiell


Påmeld deg nyhetsbrevet


Nyeste innlegget