Skip to main content
Derfor bør du outsource inkasso - Collectia AS Inkassoselskap
Sebastian S. •
15/03/2024

Derfor bør du outsource inkasso

I Norge finnes det mange dyktige og kompetente inkassoselskaper som spesialiserer seg på inkasso. Det er nøyaktig 77 autoriserte inkassoselskaper (de har inkassokonsesjon fra Finanstilsynet) som kan og får lov til å assistere din bedrift med inkasso.

Uavhengig av om du velger Collectia som din inkassopartner eller en av våre konkurrenter – viser vår langvarige erfaring at outsourcing av inkassofunksjonen for de fleste bedrifter er både lønnsomt og tidsbesparende.

Men hvorfor bør du outsource inkassoarbeidet – i stedet for å la din regnskapsfører håndtere det?

Her er 5 gode grunner til hvorfor vi mener du bør outsource inkasso til oss eller et konkurrerende inkassoselskap

1. Frigjør tid og ressurser

Om du velger et inkassoselskap til å ta hånd om inkasso – vil regnskapsavdelingen din utvilsomt oppleve å få mer tid siden det frigjør ressurser.

Å sende ut purringer, inkassovarsel, ringe debitor, avtale betalingsordninger, dialog med debitor og eventuell behandling hos namsmannen – tar tid fra regnskapsavdelingen. De fleste inkassoselskaper tar seg av hele prosessen – ofte mye billigere og mer effektivt enn dere selv kan gjøre det.

…og hvorfor ikke heller bruke tid på kundene som betaler, og overlate de som ikke gjør det til et inkassoselskap?

2. Spar penger

De fleste inkassoselskaper tilbyr i dag svært lave priser – eller til og med gratis inkasso gjennom «No cure – No pay»-ordninger, hvor du kun betaler hvis de klarer å inndrive pengene dine. Om de ikke klarer å hente inn pengene, er inkassotjenesten gratis.

Eksempel: Kunde skylder deg 1000 kroner; et inkassoselskap tar typisk 10% hvis saken løses – altså 100 kroner. Kan din regnskapsfører selv sende ut purringer, inkassovarsel osv. for bare 100 kroner?

Enten du velger no cure no pay, en abonnementsløsning eller en tredje løsning, er outsourcing av inkassofunksjonen ofte veldig besparende på både kort og lang sikt.

3. Alle prosesser og gebyrer overholdes

Det finnes mange dyktige inkassoselskaper som spesialiserer seg på inkasso i Norge – og en ting du kan være sikker på, er at alle formaliteter, prosesser, tidsfrister og de riktige gebyrene pålegges og overholdes innenfor norsk lovgivning. 

Dette er til fordel for både deg, inkassoselskapet og ikke minst kunden din.

Vi ser dessverre ofte at bedrifters egne regnskapsfunksjoner glemmer viktige gebyrer eller ikke overholder de lovmessige tidsfristene. Dette vil ikke skje når du outsourcer inkassoarbeidet.

4. En komplett løsning – fra purring til namsmannen

Mange inkassoforetak  tilbyr i dag en full-service løsning, hvor de bistår din bedrift med alt fra den første purringen til eventuell behandling hos namsmannen eller i forliksrådet. 

Dette betyr at du som bedrift kan sette din debitorhåndtering på autopilot – uten selv å måtte bruke tid på å følge opp forsinkede betalinger.

5. Godt overblikk

Mange inkassoselskaper har effektive systemer for å gi din bedrift et godt overblikk over deres inkassosaker; hvem som har betalt, hvem det er avtalt betalingsordning med, hvilke saker som er åpne, og hvilke saker som er lukket osv.

Et overblikk som gjør det enkelt for bedriften å følge med på alle handlinger – og dermed hva som skjer med deres inkassosaker.

Er du regnskapsfører og står for deres inkasso – ta en prat med oss om hvilke muligheter dere har. Og er dere ikke klare for en løsning ennå, husk at vi tilbyr et univers med gratis maler for purringer, inkassovarsler og mye mer her:


Gratis materiell


Påmeld deg nyhetsbrevet


Nyeste innlegget